Ukončenie cyklistickej sezóny 2017

Prvú októbrovú nedeľu sa cyklisti z Topoľčianok symbolicky rozlúčili s cyklistickou sezónou 2017.  Počasie ideálne na jesennú cyklistiku prilákalo 41 účastníkov,  ktorí prišli z okolitých dedín, ale aj zo vzdialenejších z Kozároviec a z Veľkého Zálužia. Zraz bol v centre obce Topoľčianky odkiaľ sa pelotón vybral na miestny cintorín kde sme si po príhovore p. starostu obce Topoľčianky Juraja Mesku a pozvaných hostí uctili pamiatku Dušana Mihóka organizátora rôznych cyklo podujatí.

Po krátkej spomienke sme pokračovali v cyklotúre, ktorá viedla cez Breziny až k Zubrej zvernici, kde sme si dali prestávku a od chovateľov zubrov sme sa dozvedeli históriu zvernice a rôzne zaujímavosti o chove zubrov.

Ďalej sme pokračovali nenáročným terénom do dediny Zlatno, kde sme sa rozdelili na dve skupiny. Tí ktorí si netrúfli na dlhšiu trať sa vybrali zo Zlatna do Hosťoviec odtiaľ na Lovce, Žikavu a do Topoľčianok. Ostatní sa vydali na dlhší okruh Velčice, Mankovce, Hosťovce, Lovce, Breziny, Topoľčianky. Cyklotúra končila v Pizzérii u Majka, kde sme si pochutili na výbornej kapustnici „ďakujeme pán kuchár a pani čašníčky“.

Verím, že akcia sa všetkým páčila a že sa čoskoro stretneme na podobných podujatiach.