OBZRETIE SA, PO MAJSTROVSTVÁCH EURÓPY V  CYKLOKROSE…

TT ME CxC 1

Štrnásť Európskych štátov sa v  sobotu prezentovalo pred pretekmi  MASTERS v Trnave. Žargónom cyklistiky povedané, že preteku sa zúčastnili borci v kategóriách nad tridsať rokov a viac… Želiezko v ohni mal aj ŠK Topoľčianky. Prezident klubu Martin LAKTIŠ, túto šancu prezentovať svoj klub na uvedenom podniku vzal ako výzvu, ktorá sa neodmieta. So štartovným číslom 55 a s reklamou firmy na hrudi, ktorá pravidelne „prispieva“ sponzorským príspevkom na chod klubu, brázdil trnavskú trať cyklokrosu…

PLYTKÁ ORGANIZÁCIA, NEPREKROČILA PRAH SLOVENSKÉHO POHÁRA

Človek by si myslel, že organizácia zvučného šampionátu na Európskej úrovni  v cyklokrose, vyburcuje zainteresovaných zdvihnúť usporiadateľskú latku len o kúsoček vyššie, ako sú preteky SP. Nestalo sa. Úroveň neprekročila usporiadanie Slovenského pohára.  Katarína ĎURKOVÁ, si splnila svoju úlohu na cyklokrose v Dolnej Krupej, kde jej najslabší článok organizátora poskytol mikrofón. Niekoľko minútový monológ zdá sa, že splnil účel. V Trnave sme mali možnosť vidieť rekvizity na podporu výkonu  cyklistov… Či  to boli oni, kto zdvihol náladu na trati, nechám na posúdenie iným. Zdalo sa, že organizátor z bezpečnostného hľadiska nič nepodcenil. Napriek tomu sa chybička  vkradla. Prvým kto na túto chybu upozornil bol Martin LAKTIŠ. Nebezpečným miestom boli stromy a konáre, ktoré trčali z nich. Pri  stúpaní z parku na prudký výstup sa trať prudko točila v ľavo dolu, tam bol „ošetrený“ konár, ale nebezpečenstvo hrozilo z klesajúcej  strany… Stalo sa to,  načo mal myslieť autor trate. Počas preteku sa predpoklad do bodky naplnil. Jeden z pretekárov zostal na konári visieť… Zmena prišla, pretekár má spomienku na celý život… Iní by na trati (Udiča) použili molitan, ktorým  by takéto miesta „ofáčovali.“  Organizátor myslel skutočne na všetko. Na mysli mám hlásateľov. Duo moderátorov, bolo čo sa týka kvality na vysokej úrovni, až neskôr som pochopil prečo boli dvaja. Nuž jeden vedel čítať a druhý po anglicky… Až na niektoré excesy, ktoré na cyklokros nepatria, je im potrebné vzdať hold, snažili sa, a to sa quituje.

TV ŠTÁBY A KAMERAMANI, SLABÍ AKO CIGÓRIA…

Kameraman, to znie hrdo, nie však v tomto prípade. Úbohosť záberov, ktoré nemali hlavu ani pätu sa prezentovala verejnoprávna RTVS. Myslel som si, že populárna TMT (trnavská mestská televízia) sa bude prezentovať lepšími zábermi. Nestalo sa, ešte väčšia bieda ako už spomenutá… Najzaujímavejším bodom preteku bol výjazd do terénu, kde sa „lámal“ chlieb. Ten na záberoch  samozrejme chýbal. Nemalo to „drajv“ obe  televízie, dali priestor sledovanosti a  „strkaniciam“ futbalistov. Takýmto spôsobom, neverím, že sa cyklokros dostane na obrazovky.

BEZ BULETINU TO DNES NEJDE…

BULETIN, lepšie povedané informačný spravodaj z pripravovaného podniku. Stretli sme sa s stým aj na šampionáte Majstrov Európy v cyklokrose. „Novinka“,  ktorá prichádza s krížikom po pohrebe si zaslúži našu pozornosť, pretože s ňou prišiel organizátor z Orechovej Pôtone. Letáčik, ktorý si fanúšikovia brali do rúk a vzápätí hľadali smetné koše nás pobavil. Myšlienka nie zlá, ale podávať niekomu po záručnej dobe platnosti, je viac ako  drzosť. Letáčik bol ponúknutý aj  mne, a skončí v mojej zbierke. Nie preto, že by bol kvalitný, ale preto, že je v anglickom jazyku, ktorým od detstva plynule „sprechujem“.

Autor: Jozef Fajták

Foto: TT ME CxC

TT ME CxC 3