SLOVENSKÝ POHÁR  9. KOLO –  DOLNÁ KRUPÁ

 CxC D. Krupá 5

Dolná Krupá je obec neďaleko Trnavy, kde to žije. Kultúra a šport v tejto obci ide ruka -v ruke. Beží sa tu, známa dvadsiatka, súťažia tu mažoretky a naposledy „všetku“ slávu zožal minister vnútra Róbert Kaliňák, ktorý obci a dobrovoľným hasičom odovzdal „hasičské auto“. V obci je to udalosť roka a bola hlavnou témou aj najslabšieho spíkra,  akého som kedy  videl a počul. O Kaliňákovi a hasičskom aute sa zmienil brilantne niekoľko krát , o cyklokrose vedel toho strašne málo. Privítanie prezidenta CZ Petra PRÍVARU zvládol bravúrne.  Na toto ročné obdobie neuveriteľné počasie… Slniečko zalialo prostredie Kaštieľa. Jeho areál bol „zaľudnený“ cyklistami, nechýbali ani borci z ŠK Topoľčianky, ktorí sa zúčastnili 9. kola Slovenského pohára.

NEBOL VO SVOJEJ KOŽI …

Nie som prognostik, aby som videl do budúcna. Dosť skúseností ma predurčuje k tomu, aby som vycítil, že niečo nie je v poriadku. Tým mám na mysli výkon Timoteja LAKTIŠA, ktorý v našej cyklistickej ekipe patrí k jej špičke. Už po príchode do dejiska „šampionátu,“ bolo vidieť, že niečo nie je v poriadku. Inokedy naklonený k foteniu sa,  v sobotu o tento „žáner“ nemal záujem.  Jednoducho nechcel pózovať. Či to bola, len zlá nálada, alebo deň „blbec“, musí Timo čo najrýchlejšie zabudnúť. V preteku sa naša enkláva držala skôr na zadných pozíciách, ako by určovala tempo preteku. Najlepšie sa umiestnil Miško MINÁR (31) – mladší žiak, ktorý bol tak „drzý,“ že prinútil starších žiakov Timoteja LAKTIŠA (33), Mária JANČA (36), Adriána ONDREJKU (41) ale aj kolegu vo vekovej kategórií Nicolasa FAJTÁKA (43), aby sa mu tentoraz pozerali na chrbát.  Miško MINÁR, už v Bratislave ukázal, že vie, keď zdieľal spoločnú priečku s Máriom JANČOM. Dnes ukázal, že jeho forma išla rapídne hore.

RAZ HORE, INOKEDY DOLE…

                Nedá mi, aby som sa nezmienil o tínedžerovi s kamennou tvárou Martinovi TONKOVI, ktorý oblieka dres našich farbách a jazdí v kategórií KADET. Bol som rád, že sa zúčastní preteku, dalo sa čakať, že zabojuje o popredné priečky. Nestalo sa,  „radosť“ z jeho účasti  padla na bod mrazu po prejazde prvého kola, keď Martin prechádzal do ďalšieho kola na pozícií, ktorá mu jednoducho nepasuje.  Martin je dosť svojrázny „samorast“, ktorý si nenechá „kibicovať“ do svojich plánov. Jeho skôr turistické tempo ma presvedčilo o tom, že cyklokros, mu nie je po chuti. Škoda. Na pretekoch v Slovenskom raji stál na „bedni“, v sobotu to bolo len 35. miesto.

Fanúšik dobrej cyklistiky

Autor: Jozef Fajták

Foto: Jozef Fajták

            Pavol Tonka

[print_gllr id=2001]

[print_gllr id=2033]