SPONZORI PRETEKU

2. kolo Slovenského pohára XCO Drozodovo

Kvôli pandémií Covid-19 sa uskutočnia iba preteky MTB XCO – 2. kolo slovenského pohára

Mapa preteku

V SKI centre Drozdovo sa už po piaty krát stretnú horskí cyklisti tento rok na druhom a treťom kole Slovenského Pohára MTB XCC UCI C3 and XCO UCI kategórie C1. Preteky horských cyklistov na Drozdove si našli v kalendári UCI a Slovenského zväzu cyklistiky pevné miesto a celoročne udržiavanou traťou v lyžiarskom stredisku patria k najkvalitnejším na Slovensku.

Cieľom členov  Športového Klubu Topoľčianky ktorý je hlavným organizátorom pretekov na Drozdove je neustále zvyšovať kvalitu pretekov a preto tento rok sme využili predĺžený víkend a od piatka 8. mája do nedele 10. mája sme zorganizovali predĺžený víkend horskej cyklistiky. V porovnaní s minulým rokom kedy na XCO UCI C1 kategórii v elitných kategóriách zápolili národní majstri zo Srbska, Maďarska, Slovenska, olympijský víťaz a majster sveta, nebolo pre nás jednoduché ponúknuť tento rok niečo zaujímavejšie čo by prilákalo ešte viac pretekárov z rôznych krajín.

Rozhodli sme sa že do programu zaradíme v prvý deň piatok 8. mája  takzvaný short-track teda XCC UCI C3 pre elitné kategórie a pre mládežnícke kategórie to bude druhé kolo slovenského pohára v horskej cyklistike. Bude sa súťažiť na krátkych okruhoch kde pretekári budú viac na očiach a tým by mali ponúknuť atraktívnejšie preteky pre divákov. V piatok sa začína už o 10:00 zápolením najmladšej mini kategórie a končí kategóriou elite so štartom o 16:00.

Na druhý deň v sobotu 9. mája sa uskutoční tretie kolo Slovenského Pohára v XCO pre mládež a masters kategórie. S technickými disciplínami začnú mladší žiaci o 11:00 na ihrisku vedľa hlavnej budovy penziónu na Drozdove a posledný štart starších žiakov je naplánovaný na 16:00. V permanencii budú všetky kategórie od najmladších Mini-kov.  Pripravené sú tri okruhy od malého cca 950 metrového cez stredný až bo veľký okruh s dĺžkou viac než 4,5 km  a prevýšením 195 metrov. Samozrejme aj tento rok pribudli na trati nové technické časti ktoré veríme zatraktívnia zápolenia našich pretekárov.

tretí deň, nedeľu 10. mája privítame na trati Elite ženy, mužov a samozrejme juniorky a juniorov. Bude to vyvrcholenie trojdňového podujatia. A ako minulý rok veríme že atraktívna skladba štartovej listiny priláka aj divákov ktorí podporia svojich favoritov v zápolení.

Mapa príjazdu